De wereld om ons heen bestaat steeds meer uit dingen die iets kunnen. Slimme apparaten die niet meer alleen ‘zijn wat ze zijn’, zoals een kast of een stoel, maar ook iets doen. Dat kunnen ze niet uit zichzelf, maar omdat iemand ze heeft verteld wat ze moeten doen en hoe dat dan moet. Dat is programmeren. Zo kan je een computer of apparaatje iets laten doen dat jij hebt bedacht. Bij de coderoadshow kan je leren en uitproberen hoe dat gaat.

wat?

programmeren

Scratch is een programmeertaal om kinderen te leren programmeren. Met Scratch sleep en klik je blokken aan elkaar en bouw je eenvoudig een spel of animatie. Zo leer je hoe een programmeertaal in elkaar steekt.

robotica

Robots of apparaten doen helemaal niets als ze niet zijn geprogrammeerd. Dat kan je zelf doen met een eenvoudige blokkentaal zoals Scratch. Je kan ze dan laten doen wat jij wilt. In de coderoadshow worden micro:bit’s of robots van Makeblock gebruikt.

kunstmatige intelligentie

Je kan een computer of robot slim maken waardoor ze taken kunnen vervullen die vroeger alleen door mensen konden worden gedaan. Ontdek hoe je een computer kan laten leren.

hoe?

gastlessen

De coderoadshow verzorgt gastlessen over bijvoorbeeld robots, programmeren of kunstmatige intelligentie. Tijdens deze gastlessen is het niet alleen maar kijken en luisteren, maar ook doen en ervaren.

workshops

De coderoadshow geeft ook workshops op maat. Dit kan bijvoorbeeld ‘muziek programmeren met Scratch’ zijn, een vertaalmachine bouwen, de computer plaatjes laten sorteren, of knutselen met de microbit.

na school

De naschoolse cursus van de coderoadshow bestaat uit 16 lessen van 1 uur. en vindt plaats in Hulst. Je leert met Scratch verhalen, spelletjes en zelfs robots te programmeren. Ook maak je kennis met kunstmatige intelligentie.

De coderoadshow kan ook ondersteunen en aansluiten bij projecten op school. Neem contact op voor meer informatie.

video

coderoadshow 2021

coderoadshow 2016

ontwerp een robot
5 min. flitsworkshop

machinebrein

Van het lesmateriaal van de coderoadshow is in 2018 dit boek uitgebracht. Inmiddels is de coderoadshow-cursus aangepast en uitgebreid met kunstmatige intelligentie en internet of things.

machinebrein.nl

contact

coderoadshow is een initiatief
van Albert Epping. Meer weten?

of stuur een bericht:

Tivoliweg 42 | 4561HL | Hulst
© coderoadshow 2022